Piacos néni lángosa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- olaj
Elkészítése:
Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük.
Ezután az olajat felforrósítjuk és kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amiből lángosokat formázunk. Ellesett technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzzuk-nyújtjuk. Amikor eléri a nekünk éppen megfelelő nagyságot, a forró olajba tesszük.
Az első oldalát letakarva sütöm meg, ezután a lángost megfordítom. A többinél már nem kell így eljárni.
Tetejére:
1 tejföl, némi só, és 1 gerezd préselt fokhagyma került – na meg persze az elengedhetetlen reszelt sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »