Piacos néni lángosa recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- olaj
Elkészítése:
Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük.
Ezután az olajat felforrósítjuk és kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amiből lángosokat formázunk. Ellesett technika, hogy a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe húzzuk-nyújtjuk. Amikor eléri a nekünk éppen megfelelő nagyságot, a forró olajba tesszük.
Az első oldalát letakarva sütöm meg, ezután a lángost megfordítom. A többinél már nem kell így eljárni.
Tetejére:
1 tejföl, némi só, és 1 gerezd préselt fokhagyma került – na meg persze az elengedhetetlen reszelt sajt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.