Paprikás-hagymás nudli recept
Hozzávalók:
- 2 db közepes nagyságú krumpli
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- liszt (tk rozsliszt), amennyit felvesz
- 1 fej hagyma
- kis mangalica zsír
- pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit sóban-vízben nagyon puhára főzöm, majd leszűröm és még melegen áttöröm. Hagyom kéz melegre hűlni, majd belekeverem a tojásokat, a lisztet lassan adagolom hozzá, amíg gyúrható nem lesz.
Kinyújtom és kis hurkákat gyúrok belőle, majd mehetnek a lobogó vízbe (amibe NEM teszünk sót!) Ha feljön a víz tetejére, onnan számítva 5-6 perc és kész. A hagymát kevés zsíron megfuttatom, paprikázom és belehempergetem a nudlikat. Ha kell akkor után sózom. Egy kis tejfölt a végén még el tudok képzelni rá. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!
Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklan
Tovább olvasom »