Paprikás-hagymás nudli recept

Hozzávalók:
- 2 db közepes nagyságú krumpli
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- liszt (tk rozsliszt), amennyit felvesz
- 1 fej hagyma
- kis mangalica zsír
- pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit sóban-vízben nagyon puhára főzöm, majd leszűröm és még melegen áttöröm. Hagyom kéz melegre hűlni, majd belekeverem a tojásokat, a lisztet lassan adagolom hozzá, amíg gyúrható nem lesz.
Kinyújtom és kis hurkákat gyúrok belőle, majd mehetnek a lobogó vízbe (amibe NEM teszünk sót!) Ha feljön a víz tetejére, onnan számítva 5-6 perc és kész. A hagymát kevés zsíron megfuttatom, paprikázom és belehempergetem a nudlikat. Ha kell akkor után sózom. Egy kis tejfölt a végén még el tudok képzelni rá. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »