Paprikás-hagymás nudli recept

Hozzávalók:
- 2 db közepes nagyságú krumpli
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- liszt (tk rozsliszt), amennyit felvesz
- 1 fej hagyma
- kis mangalica zsír
- pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit sóban-vízben nagyon puhára főzöm, majd leszűröm és még melegen áttöröm. Hagyom kéz melegre hűlni, majd belekeverem a tojásokat, a lisztet lassan adagolom hozzá, amíg gyúrható nem lesz.
Kinyújtom és kis hurkákat gyúrok belőle, majd mehetnek a lobogó vízbe (amibe NEM teszünk sót!) Ha feljön a víz tetejére, onnan számítva 5-6 perc és kész. A hagymát kevés zsíron megfuttatom, paprikázom és belehempergetem a nudlikat. Ha kell akkor után sózom. Egy kis tejfölt a végén még el tudok képzelni rá. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »