Napraforgó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz joghurt (lehet tejföl is)
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- kb. 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
- szezámmag
- fekete szezámmag
Töltelékhez:
- 25 dkg sonka (lehet más egyéb felvágott)
- 1 kis doboz tejföl
- mustár
- hagyma finomra vágva
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát, adunk hozzá egy kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát és reszelt sajtot.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, kissé lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. (2 napraforgó jön ki belőle.)
Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral sütőlemezre tesszük, és megkenjük a töltelék felével.
Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
Pizzavágóval vagy egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát (kihagyva a közepére szúrt kört), a következőképpen: először négy, majd nyolc, végül tizenhat részre, mindig felezve, majd minden csíkot azonos irányban egyszer-kétszer megtekerünk.
Kb. 30 percig hagyjuk pihentetni, majd egy egész felvert tojással lekenjük. A közepét fekete szezámmaggal megszórjuk, a többi részét szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én a szezámmagot kihagytam és így is jól nézett ki és finom is lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »