Napraforgó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz joghurt (lehet tejföl is)
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- kb. 1,8 dl víz
- 2 dkg élesztő
- szezámmag
- fekete szezámmag
Töltelékhez:
- 25 dkg sonka (lehet más egyéb felvágott)
- 1 kis doboz tejföl
- mustár
- hagyma finomra vágva
- só
- bors
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A töltelékhez apróra vágjuk a sonkát, adunk hozzá egy kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát és reszelt sajtot.
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, kissé lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk, négy egyenlő részre vágjuk. (2 napraforgó jön ki belőle.)
Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral sütőlemezre tesszük, és megkenjük a töltelék felével.
Kinyújtjuk a következő lapot és befedjük vele a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele de ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe.
Pizzavágóval vagy egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát (kihagyva a közepére szúrt kört), a következőképpen: először négy, majd nyolc, végül tizenhat részre, mindig felezve, majd minden csíkot azonos irányban egyszer-kétszer megtekerünk.
Kb. 30 percig hagyjuk pihentetni, majd egy egész felvert tojással lekenjük. A közepét fekete szezámmaggal megszórjuk, a többi részét szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Én a szezámmagot kihagytam és így is jól nézett ki és finom is lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »