Mini pizzák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk só
- langyos víz
Továbbá:
- pizzakrém
- sonka
- kolbász
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Kevés langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt. Szórjunk rá 1 kk cukrot és 1 tk lisztet. Hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet és pluszban annyi vizet még, amennyivel egy rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragadós tésztát tudunk gyúrni.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon fél cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pohár segítségével korongokat szaggatunk.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük pizzakrémmel, felkockázott sonkát és kolbászt teszünk rá (vagy ízlés szerinti feltéttel pakoljuk meg), megszórjuk reszelt sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha a pizza alja világosbarna, akkor a pizza elkészült.
Tipp:
Ezek a mini pizzák nagyon jók gyerekzsúrra, vagy ha vendégeket várunk azoknak is kitűnő rágcsálni való különféle feltéttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

