Mini pizzák recept
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk só
- langyos víz
Továbbá:
- pizzakrém
- sonka
- kolbász
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Kevés langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt. Szórjunk rá 1 kk cukrot és 1 tk lisztet. Hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet és pluszban annyi vizet még, amennyivel egy rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragadós tésztát tudunk gyúrni.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon fél cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pohár segítségével korongokat szaggatunk.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük pizzakrémmel, felkockázott sonkát és kolbászt teszünk rá (vagy ízlés szerinti feltéttel pakoljuk meg), megszórjuk reszelt sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha a pizza alja világosbarna, akkor a pizza elkészült.
Tipp:
Ezek a mini pizzák nagyon jók gyerekzsúrra, vagy ha vendégeket várunk azoknak is kitűnő rágcsálni való különféle feltéttel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

