Mini pizzák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tk só
- langyos víz
Továbbá:
- pizzakrém
- sonka
- kolbász
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Kevés langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt. Szórjunk rá 1 kk cukrot és 1 tk lisztet. Hagyjuk felfutni.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztős vizet és pluszban annyi vizet még, amennyivel egy rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragadós tésztát tudunk gyúrni.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon fél cm vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pohár segítségével korongokat szaggatunk.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük pizzakrémmel, felkockázott sonkát és kolbászt teszünk rá (vagy ízlés szerinti feltéttel pakoljuk meg), megszórjuk reszelt sajttal és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha a pizza alja világosbarna, akkor a pizza elkészült.
Tipp:
Ezek a mini pizzák nagyon jók gyerekzsúrra, vagy ha vendégeket várunk azoknak is kitűnő rágcsálni való különféle feltéttel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »