Mézes vajban pirított mákos nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg főtt, áttört burgonya
- 35 dkg rétesliszt
- 2 dkg fagyos zsír
- só
A tetejére:
- 3 ek méz
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- 3 dkg cukor
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt, valamint egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, és centis darabokká vágjuk. Mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval, és a megsodort nudlikat (én két adagban főztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk, és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
Ekkor szűrőkanállal kihalásszuk őket, és egy nagyobb serpenyőben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.
Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »