Meggyes-túrós tészta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg száraz spagetti tészta
- 30 dkg tehéntúró
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg meggy
Továbbá:
- 1 ek vaj
- 2 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát darabokra törjük és enyhén sós vízben puhára főzzük. A megfőtt tésztát leszűrjük, és egy nagyobb tálba beletesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, végül a felvert tojáshabot. A masszát a tésztára öntjük, és az egészet alaposan átforgatjuk.
Egy 20 x 30 cm-es magas falú tepsit kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a tésztát, megszórjuk meggyel, és 200 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütés felénél takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg. Hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben, ezután könnyen szeletelhető lesz.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »