Meggyes-túrós tészta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg száraz spagetti tészta
- 30 dkg tehéntúró
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg meggy
Továbbá:
- 1 ek vaj
- 2 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tésztát darabokra törjük és enyhén sós vízben puhára főzzük. A megfőtt tésztát leszűrjük, és egy nagyobb tálba beletesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót. Krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, végül a felvert tojáshabot. A masszát a tésztára öntjük, és az egészet alaposan átforgatjuk.
Egy 20 x 30 cm-es magas falú tepsit kikenünk vajjal és meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a tésztát, megszórjuk meggyel, és 200 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
A sütés felénél takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg. Hagyjuk langyosra hűlni a tepsiben, ezután könnyen szeletelhető lesz.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!