Medvehagymás-sajtkrémes lángos recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg puha vaj
- 1 tk só
- 1 csomag gyors élesztő
- 2-3 ek langyos víz
- 1 ek összevágott medvehagyma
- 1 ek tejszín
- 1 ek burgonyapehely
Sütéshez
- 5 dl olaj
Tálaláshoz
- ricotta
- trappista sajt
- 1 csokor medvehagyma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel bedagasztom, ami 10 perc alatt megkel, majd újra átgyúrom. 20 percig hagyom még pihenni, majd gombócokat slejfolok belőle olajos táblán. Letakarva kelesztem újabb 15-20 percet.
Ezután kézzel elnyújtom, és bő forró olajban szépen megsütöm mindkét oldalán. Ricotta sajtkrémmel megkenem, és reszelt sajttal, medvehagymával kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »