Matróz tekercs recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. Amikor kész a többi hozzávalóval összedolgozzuk, dagasztjuk és duplájára kelesztjük meleg helyen, letakarva.
Töltelék bármi lehet. Akár pizza szósz jellegű kence, sajtkrémes vagy spenótos. Jelen esetben tejfölbe kevert piros arany lett a szószocska.
Csirkemell és darált hús lett hozzá készítve, külön-külön, majd ezekhez készült pirított hagyma, ezt a 3-ast lehet egyesíteni vagy elkülönítve tekercselni, a kétféle hagymás húst, melyhez még csemege kukorica vagy egyéb más zöldség is adható.
Ha a tészta megkelt, 3 részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk és megtöltjük a tölteléknek valóinkkal. A tetejére sajtot szórunk.
Behajtjuk egymásra az oldalait és a végeit, majd olajozott tepsiben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve vizes ruhával átkenjük, hogy puha maradjon.