Matróz tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. Amikor kész a többi hozzávalóval összedolgozzuk, dagasztjuk és duplájára kelesztjük meleg helyen, letakarva.
Töltelék bármi lehet. Akár pizza szósz jellegű kence, sajtkrémes vagy spenótos. Jelen esetben tejfölbe kevert piros arany lett a szószocska.
Csirkemell és darált hús lett hozzá készítve, külön-külön, majd ezekhez készült pirított hagyma, ezt a 3-ast lehet egyesíteni vagy elkülönítve tekercselni, a kétféle hagymás húst, melyhez még csemege kukorica vagy egyéb más zöldség is adható.
Ha a tészta megkelt, 3 részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk és megtöltjük a tölteléknek valóinkkal. A tetejére sajtot szórunk.
Behajtjuk egymásra az oldalait és a végeit, majd olajozott tepsiben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve vizes ruhával átkenjük, hogy puha maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »