Matróz tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 nagy pohár tejföl
Elkészítése:
Felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. Amikor kész a többi hozzávalóval összedolgozzuk, dagasztjuk és duplájára kelesztjük meleg helyen, letakarva.
Töltelék bármi lehet. Akár pizza szósz jellegű kence, sajtkrémes vagy spenótos. Jelen esetben tejfölbe kevert piros arany lett a szószocska.
Csirkemell és darált hús lett hozzá készítve, külön-külön, majd ezekhez készült pirított hagyma, ezt a 3-ast lehet egyesíteni vagy elkülönítve tekercselni, a kétféle hagymás húst, melyhez még csemege kukorica vagy egyéb más zöldség is adható.
Ha a tészta megkelt, 3 részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk és megtöltjük a tölteléknek valóinkkal. A tetejére sajtot szórunk.
Behajtjuk egymásra az oldalait és a végeit, majd olajozott tepsiben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve vizes ruhával átkenjük, hogy puha maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »