Margarinos kelt kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót, majd a tejben megfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. A margarint robotgéppel eldolgozzuk a 3 tojássárgájával, és a megkelt, elnyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük, mint a roládot és háromszög formára felszeleteljük, ahogy a fotón is látható. Tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk sóval és tetszőlegesen szezámaggal vagy köményaggal.
200 fokra előmelegített sütőbe sütjük.
Tipp:
Nem kell megijedni ha azt látjuk, hogy sütés közben a margarin kifolyik, ha kisül, hagyjuk picit állni, és utólag magába szívja.
A margarinos kelt kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »