Margarinos kelt kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót, majd a tejben megfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. A margarint robotgéppel eldolgozzuk a 3 tojássárgájával, és a megkelt, elnyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük, mint a roládot és háromszög formára felszeleteljük, ahogy a fotón is látható. Tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk sóval és tetszőlegesen szezámaggal vagy köményaggal.
200 fokra előmelegített sütőbe sütjük.
Tipp:
Nem kell megijedni ha azt látjuk, hogy sütés közben a margarin kifolyik, ha kisül, hagyjuk picit állni, és utólag magába szívja.
A margarinos kelt kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

