Margarinos kelt kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót, majd a tejben megfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. A margarint robotgéppel eldolgozzuk a 3 tojássárgájával, és a megkelt, elnyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük, mint a roládot és háromszög formára felszeleteljük, ahogy a fotón is látható. Tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk sóval és tetszőlegesen szezámaggal vagy köményaggal.
200 fokra előmelegített sütőbe sütjük.
Tipp:
Nem kell megijedni ha azt látjuk, hogy sütés közben a margarin kifolyik, ha kisül, hagyjuk picit állni, és utólag magába szívja.
A margarinos kelt kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »