Margarinos kelt kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az olajat, a sót, majd a tejben megfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk. A margarint robotgéppel eldolgozzuk a 3 tojássárgájával, és a megkelt, elnyújtott tésztára kenjük.
Feltekerjük, mint a roládot és háromszög formára felszeleteljük, ahogy a fotón is látható. Tepsibe rakjuk, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk sóval és tetszőlegesen szezámaggal vagy köményaggal.
200 fokra előmelegített sütőbe sütjük.
Tipp:
Nem kell megijedni ha azt látjuk, hogy sütés közben a margarin kifolyik, ha kisül, hagyjuk picit állni, és utólag magába szívja.
A margarinos kelt kalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »