Mákos nudli (gnocchi) recept
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg rétesliszt
- 15 dkg vaj
- só
- 20 dkg darált mák
- porcukor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük.
Hozzáadunk 1 tk sót, 5 dkg vajat, a tojást, a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 8 darabra vágjuk, és mindegyikből ujjnyi vastag rudat sodrunk, amit aztán 1-2 cm-es darabokra vágunk.
Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a nudlikat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal lecsöpögtetjük.
A maradék vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a lecsepegtetett nudlikat.
Végül megszórom a porcukros mákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

