Mákos nudli (gnocchi) recept

Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg rétesliszt
- 15 dkg vaj
- só
- 20 dkg darált mák
- porcukor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük.
Hozzáadunk 1 tk sót, 5 dkg vajat, a tojást, a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 8 darabra vágjuk, és mindegyikből ujjnyi vastag rudat sodrunk, amit aztán 1-2 cm-es darabokra vágunk.
Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a nudlikat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal lecsöpögtetjük.
A maradék vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a lecsepegtetett nudlikat.
Végül megszórom a porcukros mákkal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »