Káposztás töltött lepény recept
Hozzávalók:
A tésztájához:
- 50 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- langyos víz
- csipetnyi só
- 1 kávéskanál zsír
A töltelékhez:
- 40 dkg káposzta
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A lisztet az élesztővel és 1 dl langyos vízzel jól eldolgozom, hozzáadom a sót és a zsírt, majd még annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjak, majd letakarom és hagyom kelni.
Addig a káposztát vékonyra vágom és az apróra vágott hagymával együtt egy lábasban az olajjal jól elkeverve párolom, pici vizet is öntök alá. Fedő alatt párolom, kb 7-8 percet ekkor leveszem a fedőt sózom, borsozom és folytonosan kevergetve megdinsztelem. Amikor kész ráreszelem a fokhagymát összekeverem és félreteszem hűlni.
Amikor megkelt a tészta, kisebb gombócokat formálok belőle, ezeket kerekre kinyújtjuk és a közepét megtöltjük, a széleit visszahajtjuk, meglapogatjuk, hogy mindenütt egyforma vastag legyen és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »


