Káposztás töltött lepény recept
Hozzávalók:
A tésztájához:
- 50 dkg liszt
- 7 g szárított élesztő
- langyos víz
- csipetnyi só
- 1 kávéskanál zsír
A töltelékhez:
- 40 dkg káposzta
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A lisztet az élesztővel és 1 dl langyos vízzel jól eldolgozom, hozzáadom a sót és a zsírt, majd még annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjak, majd letakarom és hagyom kelni.
Addig a káposztát vékonyra vágom és az apróra vágott hagymával együtt egy lábasban az olajjal jól elkeverve párolom, pici vizet is öntök alá. Fedő alatt párolom, kb 7-8 percet ekkor leveszem a fedőt sózom, borsozom és folytonosan kevergetve megdinsztelem. Amikor kész ráreszelem a fokhagymát összekeverem és félreteszem hűlni.
Amikor megkelt a tészta, kisebb gombócokat formálok belőle, ezeket kerekre kinyújtjuk és a közepét megtöltjük, a széleit visszahajtjuk, meglapogatjuk, hogy mindenütt egyforma vastag legyen és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


