Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lelki laska recept

Lelki laska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • pár sárgarépa
    • zöldborsó
    • 1 kis tejföl
    • vöröshagyma
    • 50 dkg tészta (fodros nagykocka vagy lebbencs)

    Elkészítése:

    A tésztát megfőzöm és lecsepegtetem.

    A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd kevés zsiradékon megpirítom és ráöntöm a darált húst. Kis ideig pirítom a húst, majd sózom és felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. A sárgarépákat megpucolom és vékony karikákra vágom, majd hozzákeverem a húshoz. Amint a sárgarépa is már majdnem megfőtt, hozzáadok 1-2 maréknyi zöldborsót és az egész ételt készre főzöm. Mielőtt kész lenne, hozzákeverek egy kis pohár tejfölt, majd 1-2 percig összeforralom az étellel.

    A zöldséges pörköltön hagyok egy kis szaftot, majd hozzákeverem a lefőtt tésztát. Rövid ideig hagyom összeállni az ételt, a tészta fel fogja szívni a szaftot. Még melegen tálalom, díszítésként egy kanál tejfölt teszek minden adag tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá