Lelki laska recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- pár sárgarépa
- zöldborsó
- 1 kis tejföl
- vöröshagyma
- só
- 50 dkg tészta (fodros nagykocka vagy lebbencs)
Elkészítése:
A tésztát megfőzöm és lecsepegtetem.
A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd kevés zsiradékon megpirítom és ráöntöm a darált húst. Kis ideig pirítom a húst, majd sózom és felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. A sárgarépákat megpucolom és vékony karikákra vágom, majd hozzákeverem a húshoz. Amint a sárgarépa is már majdnem megfőtt, hozzáadok 1-2 maréknyi zöldborsót és az egész ételt készre főzöm. Mielőtt kész lenne, hozzákeverek egy kis pohár tejfölt, majd 1-2 percig összeforralom az étellel.
A zöldséges pörköltön hagyok egy kis szaftot, majd hozzákeverem a lefőtt tésztát. Rövid ideig hagyom összeállni az ételt, a tészta fel fogja szívni a szaftot. Még melegen tálalom, díszítésként egy kanál tejfölt teszek minden adag tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

