Lelki laska recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- pár sárgarépa
- zöldborsó
- 1 kis tejföl
- vöröshagyma
- só
- 50 dkg tészta (fodros nagykocka vagy lebbencs)
Elkészítése:
A tésztát megfőzöm és lecsepegtetem.
A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd kevés zsiradékon megpirítom és ráöntöm a darált húst. Kis ideig pirítom a húst, majd sózom és felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. A sárgarépákat megpucolom és vékony karikákra vágom, majd hozzákeverem a húshoz. Amint a sárgarépa is már majdnem megfőtt, hozzáadok 1-2 maréknyi zöldborsót és az egész ételt készre főzöm. Mielőtt kész lenne, hozzákeverek egy kis pohár tejfölt, majd 1-2 percig összeforralom az étellel.
A zöldséges pörköltön hagyok egy kis szaftot, majd hozzákeverem a lefőtt tésztát. Rövid ideig hagyom összeállni az ételt, a tészta fel fogja szívni a szaftot. Még melegen tálalom, díszítésként egy kanál tejfölt teszek minden adag tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »