Lekváros derelye és nudli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1/2 kg főtt krumpli
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- annyi liszt,amennyit a krumpli feliszik
- 1 diónyi zsír
- zsemlemorzsa
Elkészítése: A megfőtt krumplit áttörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát elnyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe lekvárt teszünk és félbehajtva, a szélét összenyomkodjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon.
A szaggatásól lehulló tésztát összegyúrjuk, megsodorjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és még egyszer átsodrunk.
Sós vízben addig főzzük, míg a tészta fel nem jön a víz tetejére.
Kiszedjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk!
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Nálunk szokás úgy hívni ezt az ételt, hogy Barátfüle :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.