Lekváros derelye és nudli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg főtt krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés só
- annyi liszt,amennyit a krumpli feliszik
- 1 diónyi zsír
- zsemlemorzsa
Elkészítése: A megfőtt krumplit áttörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát elnyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe lekvárt teszünk és félbehajtva, a szélét összenyomkodjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon.
A szaggatásól lehulló tésztát összegyúrjuk, megsodorjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és még egyszer átsodrunk.
Sós vízben addig főzzük, míg a tészta fel nem jön a víz tetejére.
Kiszedjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk!
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Nálunk szokás úgy hívni ezt az ételt, hogy Barátfüle :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

