Lekváros derelye és nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg főtt krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- annyi liszt,amennyit a krumpli feliszik
- 1 diónyi zsír
- zsemlemorzsa
Elkészítése: A megfőtt krumplit áttörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát elnyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe lekvárt teszünk és félbehajtva, a szélét összenyomkodjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon.
A szaggatásól lehulló tésztát összegyúrjuk, megsodorjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és még egyszer átsodrunk.
Sós vízben addig főzzük, míg a tészta fel nem jön a víz tetejére.
Kiszedjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk!
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Nálunk szokás úgy hívni ezt az ételt, hogy Barátfüle :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »