Lekváros derelye és nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg főtt krumpli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- annyi liszt,amennyit a krumpli feliszik
- 1 diónyi zsír
- zsemlemorzsa
Elkészítése: A megfőtt krumplit áttörjük, ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát elnyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, közepébe lekvárt teszünk és félbehajtva, a szélét összenyomkodjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon.
A szaggatásól lehulló tésztát összegyúrjuk, megsodorjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és még egyszer átsodrunk.
Sós vízben addig főzzük, míg a tészta fel nem jön a víz tetejére.
Kiszedjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk!
Jó étvágyat! :)
Tipp:
Nálunk szokás úgy hívni ezt az ételt, hogy Barátfüle :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »