Lasagne gluténmentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Bolognai szósz:
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 1 üveg bolognai szósz (500 g)
- 1 üveg sűrített paradicsom (360 g)
- só
- bors
- olaj
Sajtmártás:
- 20 dkg margarin, vagy vaj
- 5 ek rizsliszt
- 1 liter tej
- só
- bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- +30 dkg reszelt trappista sajt a tetejére
Tészta:
- 50 dkg Nutri free mix per pasta fresca liszt
- 8 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- kevés víz
Elkészítése:
A felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst. Jól átkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a kétféle paradicsomot. Kb. 5 percet forraljuk, majd levesszük a tűzről.
A margarint egy lábosban felolvasztjuk és elkeverjük benne a rizslisztet. Kb. 2 perc múlva felöntjük a tejjel, sózzuk és borsozzuk. Csomómentesre keverjük, majd mikor felforrt, 1-2 perc után elzárjuk a gázt alatta. Ezután keverjük bele a reszelt sajtot.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk (nekem még felvett egy kevés vizet) és 10 percet hagyjuk pihenni a tésztát.
Osszuk el a tésztát 5 egyenlő részre és rizslisztes szilikonlapon nagyon vékonyra nyújtsuk ki (a tepsi méretére, kb. 40×20 cm-esre).
A tepsi aljára tegyünk egy kevés bolognai szószt, erre helyezzünk rá egy tésztalapot. Majd bolognai szósz, sajtmártás és egy újabb lap következik. Így rétegezzük végig, majd az utolsó lapra már csak sajtmártás kerül és erre kb. 30 dkg reszelt trappista sajt.
200 fokos sütőbe téve addig süssük, amíg megpuhult a tészta és a sajt szépen rásül.