Lasagne recept
Hozzávalók:
- kb. 1 kg darált sertéshús
- 2-3 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- 3-6 gerezd fokhagyma
- só
- majoránna
- oregánó
- szárított petrezselyem
- őrölt feketebors
- kb. 30 dkg trappista sajt
- 1 doboz lasagne tészta
Elkészítése:
Első lépésként bolognai ragut készítek. Egy kevés zsiradékon felkockázott vöröshagymát pirítok, majd amikor megpirult, hozzá adom a darált húst. Egy kicsi pirítom a húst folyamatos kevergetés mellett, majd felöntöm vízzel.
A hús főzése közben hozzáadom az olasz fűszerezést, ez mindenkinél más fűszereket jelenthet, más-más mennyiségben. Én 3 gerezd fokhagymát dobtam a mártásba egészben, oregánót, majoránnát, szárított petrezselymet és borsot, illetve sóztam. A hús rövid idő alatt megfől a fűszeres lében. Ekkor fogok néhány nagyobb konzerv sűrített paradicsomot és a raguba keverem. Egy pár percig még főzöm, hogy a paradicsom se maradjon nyers, majd félrehúzom a gázról a kész bolognai ragut.
Fogok egy tepsit, majd az aljába vastagon merek a raguból és egyenletesen elterítem. Felbontom a tésztát és a lasagne lapokat egymás mellé téve, végig rakom a tepsi szélességében. Erre megint merek egy réteg ragut, figyelek, hogy mindenhol ellepje a tésztát, így nem marad majd kemény rész a lasagne-ban.
A ragut ismét egy réteg tészta követi, majd ragu, ismét tészta mindaddig, míg a ragum el nem fogy. Arra kell csak figyelni, hogy a legfelső réteg tésztára még maradjon egy réteg ragu. A lasagne tetejére még kb. 30 dkg reszelt trappista sajtot szórok, hogy mindenhol befedje, majd 200 fokos sütőben addig sütöm, míg a tészta magába nem szívja a ragut és meg nem puhul.
A kész lasagnét kockákra vágom, majd így tálalom.
Tipp:
Az olaszos fűszerezés mindenkinek mást jelent, a receptben szereplő mennyiségeknél több fokhagyma, sűrített paradicsom, illetve fűszerek is hozzáadhatóak bátran.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

