Lasagne recept

Hozzávalók:
- kb. 1 kg darált sertéshús
- 2-3 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- 3-6 gerezd fokhagyma
- só
- majoránna
- oregánó
- szárított petrezselyem
- őrölt feketebors
- kb. 30 dkg trappista sajt
- 1 doboz lasagne tészta
Elkészítése:
Első lépésként bolognai ragut készítek. Egy kevés zsiradékon felkockázott vöröshagymát pirítok, majd amikor megpirult, hozzá adom a darált húst. Egy kicsi pirítom a húst folyamatos kevergetés mellett, majd felöntöm vízzel.
A hús főzése közben hozzáadom az olasz fűszerezést, ez mindenkinél más fűszereket jelenthet, más-más mennyiségben. Én 3 gerezd fokhagymát dobtam a mártásba egészben, oregánót, majoránnát, szárított petrezselymet és borsot, illetve sóztam. A hús rövid idő alatt megfől a fűszeres lében. Ekkor fogok néhány nagyobb konzerv sűrített paradicsomot és a raguba keverem. Egy pár percig még főzöm, hogy a paradicsom se maradjon nyers, majd félrehúzom a gázról a kész bolognai ragut.
Fogok egy tepsit, majd az aljába vastagon merek a raguból és egyenletesen elterítem. Felbontom a tésztát és a lasagne lapokat egymás mellé téve, végig rakom a tepsi szélességében. Erre megint merek egy réteg ragut, figyelek, hogy mindenhol ellepje a tésztát, így nem marad majd kemény rész a lasagne-ban.
A ragut ismét egy réteg tészta követi, majd ragu, ismét tészta mindaddig, míg a ragum el nem fogy. Arra kell csak figyelni, hogy a legfelső réteg tésztára még maradjon egy réteg ragu. A lasagne tetejére még kb. 30 dkg reszelt trappista sajtot szórok, hogy mindenhol befedje, majd 200 fokos sütőben addig sütöm, míg a tészta magába nem szívja a ragut és meg nem puhul.
A kész lasagnét kockákra vágom, majd így tálalom.
Tipp:
Az olaszos fűszerezés mindenkinek mást jelent, a receptben szereplő mennyiségeknél több fokhagyma, sűrített paradicsom, illetve fűszerek is hozzáadhatóak bátran.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »