Virslivel töltött, burgonyás lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg főtt és tört burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- cukor
- só
- 1 cs virsli (5 db)
- olaj
Elkészítése:
A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt.
A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva sok levegőt beledolgozva dagaszd sima tésztává.
A kész tésztát tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre), takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb féltenyérnyi) darabokra.
Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra (ha nem töltve készíted).
A töltött lángoshoz jó vékonyra kihúztam olajos kézzel a tésztát, majd egy virslit helyeztem a felső felére, majd feltekertem.
Először fedő alatt sütöttem, majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztottuk.
Story: Egy balatoni strandon fogyasztottunk ilyen jellegű lángost. Most rákívántam és sütöttem. Persze az én lángosom szerintem jobb lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »