Töltött lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lángos:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek só
- 5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- olaj
Töltelék:
- gomba
- reszelt sajt
- sonka
- hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lágy tésztát duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett asztalra borítjuk és késsel kisebb adagokat vágunk belőle.
Kilapogatjuk a tésztagombócokat, megtöltjük a töltelékkel az egyik felét, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Jól összenyomkodjuk, kicsit kelesztjük és bő, forró olajban sütjük.
Töltelékként szinte bármi használható, a gombánál ajánlom az üvegben kapható gombát, mert azt már csak felhasználni kell, nem igényel párolást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

