Töltött lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lángos:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- olaj
Töltelék:
- gomba
- reszelt sajt
- sonka
- hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lágy tésztát duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett asztalra borítjuk és késsel kisebb adagokat vágunk belőle.
Kilapogatjuk a tésztagombócokat, megtöltjük a töltelékkel az egyik felét, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Jól összenyomkodjuk, kicsit kelesztjük és bő, forró olajban sütjük.
Töltelékként szinte bármi használható, a gombánál ajánlom az üvegben kapható gombát, mert azt már csak felhasználni kell, nem igényel párolást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »