Töltött lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lángos:
- 1 kg liszt
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 5 dkg élesztő
- 1 mk cukor
- olaj
Töltelék:
- gomba
- reszelt sajt
- sonka
- hagyma
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és kevés langyos tejjel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lágy tésztát duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett asztalra borítjuk és késsel kisebb adagokat vágunk belőle.
Kilapogatjuk a tésztagombócokat, megtöltjük a töltelékkel az egyik felét, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Jól összenyomkodjuk, kicsit kelesztjük és bő, forró olajban sütjük.
Töltelékként szinte bármi használható, a gombánál ajánlom az üvegben kapható gombát, mert azt már csak felhasználni kell, nem igényel párolást.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »