Sütőben sült töltött lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg krumpli (főtt, áttört)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 3 dl víz
- cukor
Töltelék:
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 virsli
- pizza fűszerkeverék
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
1 dl langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az áttört, meleg krumplit, sót, a kovászt és annyi langyos vizet, hogy puha tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk, majd 40 percet hagyjuk kelni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott virslit, megízesítjük fűszerkeverékkel, és alaposan elkeverjük
Lisztezett deszkán 10 egyforma részre vágjuk a megkelt tésztát. Köröket formázunk belőlük, és kicsit kinyújtjuk. A tölteléket az egyik felére rakjuk, és ráhajtjuk a másik felét. Villával alaposan összenyomjuk a széleket.
Felvert tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített 200°C sütőben zsírpapírral bélelt tepsire téve kb. 20 perc alatt barnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=ZODALqEQucg
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »