Sütőben sült töltött lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg krumpli (főtt, áttört)
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- 3 dl víz
- cukor
Töltelék:
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 virsli
- pizza fűszerkeverék
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Elkészítése:
1 dl langyos vízben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az áttört, meleg krumplit, sót, a kovászt és annyi langyos vizet, hogy puha tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk, majd 40 percet hagyjuk kelni.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a sajtot lereszeljük, hozzáadjuk az apróra vágott virslit, megízesítjük fűszerkeverékkel, és alaposan elkeverjük
Lisztezett deszkán 10 egyforma részre vágjuk a megkelt tésztát. Köröket formázunk belőlük, és kicsit kinyújtjuk. A tölteléket az egyik felére rakjuk, és ráhajtjuk a másik felét. Villával alaposan összenyomjuk a széleket.
Felvert tojással lekenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített 200°C sütőben zsírpapírral bélelt tepsire téve kb. 20 perc alatt barnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=ZODALqEQucg
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »