Magvas lángos recept

Hozzávalók:
- 750 g liszt
- 450 g kefir
- fél kocka élesztő (2,5 dkg )
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- só ízlés szerint
- 1,5 dl tej ( lehet több ez liszt függő)
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Bár én nem szoktam felfuttatni az élesztőt. A tejet csak legutoljára adom hozzá, és pótolom ha kell még bele.) Hozzáadjuk a a többi hozzávalóhoz és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát ketté vesszük és az egyik feléből kis darabokat szaggatva, forró olajban kisütjük a lángosokat.
A másik felét pedig kb fél cm vastagra kinyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk, amit virslikre tekerünk fel. Negyed óráig kelesztjük, majd forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejfölös mártással és sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »