Magvas lángos recept

Hozzávalók:
- 750 g liszt
- 450 g kefir
- fél kocka élesztő (2,5 dkg )
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- só ízlés szerint
- 1,5 dl tej ( lehet több ez liszt függő)
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Bár én nem szoktam felfuttatni az élesztőt. A tejet csak legutoljára adom hozzá, és pótolom ha kell még bele.) Hozzáadjuk a a többi hozzávalóhoz és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát ketté vesszük és az egyik feléből kis darabokat szaggatva, forró olajban kisütjük a lángosokat.
A másik felét pedig kb fél cm vastagra kinyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk, amit virslikre tekerünk fel. Negyed óráig kelesztjük, majd forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejfölös mártással és sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »