Magvas lángos recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 750 g liszt
- 450 g kefir
- fél kocka élesztő (2,5 dkg )
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- só ízlés szerint
- 1,5 dl tej ( lehet több ez liszt függő)
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Bár én nem szoktam felfuttatni az élesztőt. A tejet csak legutoljára adom hozzá, és pótolom ha kell még bele.) Hozzáadjuk a a többi hozzávalóhoz és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát ketté vesszük és az egyik feléből kis darabokat szaggatva, forró olajban kisütjük a lángosokat.
A másik felét pedig kb fél cm vastagra kinyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk, amit virslikre tekerünk fel. Negyed óráig kelesztjük, majd forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejfölös mártással és sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.