Magvas lángos recept

Hozzávalók:
- 750 g liszt
- 450 g kefir
- fél kocka élesztő (2,5 dkg )
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- só ízlés szerint
- 1,5 dl tej ( lehet több ez liszt függő)
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk 1 kk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Bár én nem szoktam felfuttatni az élesztőt. A tejet csak legutoljára adom hozzá, és pótolom ha kell még bele.) Hozzáadjuk a a többi hozzávalóhoz és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát ketté vesszük és az egyik feléből kis darabokat szaggatva, forró olajban kisütjük a lángosokat.
A másik felét pedig kb fél cm vastagra kinyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk, amit virslikre tekerünk fel. Negyed óráig kelesztjük, majd forró olajban kisütjük.
Fokhagymás tejfölös mártással és sajttal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »