Lángos recept

Hozzávalók:
- 12 enyhén púpozott ek FreeFrom gm liszt
- 2 púpozott ek burgonyapehely
- 2,5 g friss élesztő
- 2 dl langyos víz
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben, egy csipet cukor társaságában felfuttatom.
A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, hozzáadom az élesztős vizet, egy csipet sót és alaposan összedolgozom.
Egyes gm lisztek, lehet kicsit kevesebb vizet igényelnek, mások picit többet. Azt javaslom, hogy kezdjük 1,5 dl vízzel és szükség szerint öntsük a többit. A lényeg, hogy egy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk.
Egy gombócot formálok a tésztából és egy tálban, konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztem.
Ha megkelt, négy részre osztom, tetszőleges vastagságúra húzogatom és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütöm.
Még forrón, ízlés szerint fokhagymás olajjal, lm tejföllel megkenem, lm pannonia sajttal megszórom és óriási élvezettel fogyasztom!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »