Lángos recept

Hozzávalók:
- 12 enyhén púpozott ek FreeFrom gm liszt
- 2 púpozott ek burgonyapehely
- 2,5 g friss élesztő
- 2 dl langyos víz
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízben, egy csipet cukor társaságában felfuttatom.
A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, hozzáadom az élesztős vizet, egy csipet sót és alaposan összedolgozom.
Egyes gm lisztek, lehet kicsit kevesebb vizet igényelnek, mások picit többet. Azt javaslom, hogy kezdjük 1,5 dl vízzel és szükség szerint öntsük a többit. A lényeg, hogy egy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk.
Egy gombócot formálok a tésztából és egy tálban, konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztem.
Ha megkelt, négy részre osztom, tetszőleges vastagságúra húzogatom és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütöm.
Még forrón, ízlés szerint fokhagymás olajjal, lm tejföllel megkenem, lm pannonia sajttal megszórom és óriási élvezettel fogyasztom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »