Krumplilángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30 – 35 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 ek olaj
- só
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30 – 35 dkg lisztet, 1 tojás sárgáját, 1 ek olajat. Puha tésztát gyúrunk belőle, s lisztes deszkára borítjuk. Rudat formázunk belőle és kb 1,5 ujjnyi darabokra felvágjuk.

A korongokat alálisztezzük, s palacsinta nagyságúra nyújtjuk.

Palacsinta sütőben sütjük, melyet minden lángos előtt átkenünk olajjal. Ha kész, kicsit lehet sózni – amennyiben szükséges.
Tipp:
Nagymamám masina platnyin sütötte, s utólag kente meg olvasztott zsírral. Ez volt az igazi :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


