Hagyományos lángos recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 instant élesztő
- 3 dl tej
- 1 ek olaj
- 2 csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított tejjel csomómentesre elkeverem,majd hozzáadjuk a lisztet,a sót és annyi langyos vizet,hogy lágyabb tésztát kapjunk.Jól összedolgozzunk és ehhez még hozzáadjuk az olajat.Jól összekeverjük,ha túl lágy a tészta,adjunk hozzá lisztet.
Egy edénybe,letakarva 1 órát kelesztjük.
Utána közepes gombócokat készítünk-attól függ mekkora lángost szeretnénk sütni-ezt is letakarva 10-15 percig pihentetjük.
Ezután kézzel nyújtogatjuk,hogy lángos formát kapjunk,forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.Alaposan lecsöpögtetjük.
Fokhagymával,sóval,sajttal,tejföllel ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »