Hagyományos lángos recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 instant élesztő
- 3 dl tej
- 1 ek olaj
- 2 csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított tejjel csomómentesre elkeverem,majd hozzáadjuk a lisztet,a sót és annyi langyos vizet,hogy lágyabb tésztát kapjunk.Jól összedolgozzunk és ehhez még hozzáadjuk az olajat.Jól összekeverjük,ha túl lágy a tészta,adjunk hozzá lisztet.
Egy edénybe,letakarva 1 órát kelesztjük.
Utána közepes gombócokat készítünk-attól függ mekkora lángost szeretnénk sütni-ezt is letakarva 10-15 percig pihentetjük.
Ezután kézzel nyújtogatjuk,hogy lángos formát kapjunk,forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.Alaposan lecsöpögtetjük.
Fokhagymával,sóval,sajttal,tejföllel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »