Gyors lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- 4 teáskanál só
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejben az élesztőt szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Mikor felfut az élesztő a többi alapanyaghoz szép lassan kézzel belekeverem és dagasztom. Duplájára kelesztem, kb. 1,5 ujjnyi szélesre elsodrom és szaggatom. A gyúrótáblán még 10 percet hagyom kelni, eközben felforrósítom az olajat, nyújtom a megfelelő méretűre a lángost és a legmagasabb lángon sütöm, hogy ne szívja be az olajat. Papírtörlőre szedem ki, így nem lesz olajos. Reszelt fokhagymával, sóval, tejföllel, sajttal tálaltam. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »