Gyors lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl
- 4 teáskanál só
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejben az élesztőt szokásos módon felfuttatom, közben kimérem az alapanyagokat. Mikor felfut az élesztő a többi alapanyaghoz szép lassan kézzel belekeverem és dagasztom. Duplájára kelesztem, kb. 1,5 ujjnyi szélesre elsodrom és szaggatom. A gyúrótáblán még 10 percet hagyom kelni, eközben felforrósítom az olajat, nyújtom a megfelelő méretűre a lángost és a legmagasabb lángon sütöm, hogy ne szívja be az olajat. Papírtörlőre szedem ki, így nem lesz olajos. Reszelt fokhagymával, sóval, tejföllel, sajttal tálaltam. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »