Lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2-2,5 dl víz
- só
- 2 ek olaj
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót. Összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, és ebbe tesszük a 2 ek olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük, és kb. fél óra hosszat langyos helyen kelesztjük.
Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb tesszük egymástól. Konyharuhával letakarjuk, és így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor el lehet kezdeni sütni.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat is felszívja.
Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.
A lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »