Lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 2-2,5 dl víz
- só
- 2 ek olaj
- 1 tk cukor
Elkészítése:
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.
Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót. Összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, és ebbe tesszük a 2 ek olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük, és kb. fél óra hosszat langyos helyen kelesztjük.
Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb tesszük egymástól. Konyharuhával letakarjuk, és így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor el lehet kezdeni sütni.
Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat is felszívja.
Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.
A lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »