Krumplistészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kockatészta
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 6-8 szem krumpli, megpucolva, felkockázva
- 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- olaj
- só
- bors
Elkészítés: Először a kockatésztát bő vízben főzzük al dentére.
A vöröshagymát agy kis olajon kezdjük el pirítani, és egy picit hagyjuk karamellizálódni, hiszen a krumplistészta ettől kapja meg a jellegzetes ízét. Ha a hagyma megpirult, akkor húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és sózzunk, borsozzunk. A hagymához adjuk hozzá a krumplit, öntsünk rá annyi vizet, hogy a krumplikat félig ellepje, majd fedő alatt kezdjük el párolni az ételt. Ha a krumpli megpuhult, akkor villával egy kicsit törjük össze, majd öntsük hozzá a tésztát, és egy pár percig pirítsuk együtt őket.
A krumplit érdemes egy nagyon picit túlfőzni, ez most kivételes esetben jó tesz az ételnek.
A borsozással óvatosan bánjanak, nem mindenki szereti túl borsosan a krumplistésztát, és nem is feltétlenül egészséges. Inkább hagyjanak az asztalon egy kis borsot, hogy mindenki saját maga fűszerezzen.
A krumplistészta savanyú, vagy kovászos uborkával együtt igazán finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »