Krumplistészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kockatészta
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 6-8 szem krumpli, megpucolva, felkockázva
- 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- olaj
- só
- bors
Elkészítés: Először a kockatésztát bő vízben főzzük al dentére.
A vöröshagymát agy kis olajon kezdjük el pirítani, és egy picit hagyjuk karamellizálódni, hiszen a krumplistészta ettől kapja meg a jellegzetes ízét. Ha a hagyma megpirult, akkor húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és sózzunk, borsozzunk. A hagymához adjuk hozzá a krumplit, öntsünk rá annyi vizet, hogy a krumplikat félig ellepje, majd fedő alatt kezdjük el párolni az ételt. Ha a krumpli megpuhult, akkor villával egy kicsit törjük össze, majd öntsük hozzá a tésztát, és egy pár percig pirítsuk együtt őket.
A krumplit érdemes egy nagyon picit túlfőzni, ez most kivételes esetben jó tesz az ételnek.
A borsozással óvatosan bánjanak, nem mindenki szereti túl borsosan a krumplistésztát, és nem is feltétlenül egészséges. Inkább hagyjanak az asztalon egy kis borsot, hogy mindenki saját maga fűszerezzen.
A krumplistészta savanyú, vagy kovászos uborkával együtt igazán finom.