Krumplistészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kockatészta
- 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 6-8 szem krumpli, megpucolva, felkockázva
- 2-3 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- olaj
- só
- bors
Elkészítés: Először a kockatésztát bő vízben főzzük al dentére.
A vöröshagymát agy kis olajon kezdjük el pirítani, és egy picit hagyjuk karamellizálódni, hiszen a krumplistészta ettől kapja meg a jellegzetes ízét. Ha a hagyma megpirult, akkor húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és sózzunk, borsozzunk. A hagymához adjuk hozzá a krumplit, öntsünk rá annyi vizet, hogy a krumplikat félig ellepje, majd fedő alatt kezdjük el párolni az ételt. Ha a krumpli megpuhult, akkor villával egy kicsit törjük össze, majd öntsük hozzá a tésztát, és egy pár percig pirítsuk együtt őket.
A krumplit érdemes egy nagyon picit túlfőzni, ez most kivételes esetben jó tesz az ételnek.
A borsozással óvatosan bánjanak, nem mindenki szereti túl borsosan a krumplistésztát, és nem is feltétlenül egészséges. Inkább hagyjanak az asztalon egy kis borsot, hogy mindenki saját maga fűszerezzen.
A krumplistészta savanyú, vagy kovászos uborkával együtt igazán finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »