Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kombe recept

Kombe
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 100 ml víz
    • 3 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 350 ml tej
    • 1 tk só

    A tészta megkenéséhez

    • én most kacsazsírt használtam, de eredetileg 10 dkg vaj és 5 ek olaj keverékét írják

    A töltelék

    • 1 konzerv gomba
    • 1 konzerv kukorica
    • 1 doboz tejföl
    • a tetejére
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • magok – én szezámmagot és lenmagot használtam..:))

    Elkészítése:

    A langyos vízbe belekevertem a cukrot és az élesztőt. Félretettem, hogy felfusson az élesztő.

    Közben egy leheletnyi olajon megpároltam a gombát, majd a végén beletettem a kukoricát is. Egy picit sóztam.

    Amikor az élesztő felfutott, akkor összekeverem a hozzávalókat és lágy tésztát gyúrok belőle. Amíg tovább dolgozom a töltelékkel, addig félretettem a tésztát pihenni.

    A tölteléket összekevertem a tejföllel és még én vártam 10 percet és csak azt követően folytattam a tésztával való dolgozást.

    A tésztát 3 részre osztottam. Az elsőt miután vékonyra – téglalap alapúra kinyújtottam, megkentem kacsazsírral – vagy ha vajat és olajat használunk, annak a felét kell rákenni most. Erre a tésztára kell ráhelyezni a második kinyújtott lapot, amit megszórunk/kenünk a töltelékkel.

    Az utolsó, harmadik tésztalap jön, ráhelyezem a töltelékre, majd a megmaradt vajas-olajos vagy más zsíradékkal megkenem a tetejét.

    Ezután jön a hajtogatási rész. A tészta közepét megnézzük és jobbról is és balról is a széleket odahajtjuk a közepére, ott találkoznak a szélek. Ezután megint megnézzük a tészta mostani közepét és most a tetejéről és az aljáról hajtjuk a közepéig a tésztát, ugyanúgy, ott fognak a tésztaszélek találkozni.

    Én ezt az egész műveletet a konyhaasztalon csináltam. Két kézzel jobbról is és balról is a tészta alá nyúltam és a sütőpapírral ellátott tepsibe helyeztem a tésztát úgy, hogy a hajtogatási része lefele nézzen. Ezután a kép szerint bevagdostam, de nem kell teljesen átvágni a tésztát, éppen hogy csak a kés érje a vágási vonalat, majd egy felvert tojással megkenjük a kombénkat, leszórjuk magokkal.

    Letakarjuk és pihentetjük 1 órán keresztül.

    Ezt követően 180 fokon olyan 35 percig sütjük, addig amíg szép aranybarna nem lesz.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá