Kombe recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 100 ml víz
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 350 ml tej
- 1 tk só
A tészta megkenéséhez
- én most kacsazsírt használtam, de eredetileg 10 dkg vaj és 5 ek olaj keverékét írják
A töltelék
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerv kukorica
- 1 doboz tejföl
- a tetejére
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- magok – én szezámmagot és lenmagot használtam..:))
Elkészítése:
A langyos vízbe belekevertem a cukrot és az élesztőt. Félretettem, hogy felfusson az élesztő.
Közben egy leheletnyi olajon megpároltam a gombát, majd a végén beletettem a kukoricát is. Egy picit sóztam.
Amikor az élesztő felfutott, akkor összekeverem a hozzávalókat és lágy tésztát gyúrok belőle. Amíg tovább dolgozom a töltelékkel, addig félretettem a tésztát pihenni.
A tölteléket összekevertem a tejföllel és még én vártam 10 percet és csak azt követően folytattam a tésztával való dolgozást.
A tésztát 3 részre osztottam. Az elsőt miután vékonyra – téglalap alapúra kinyújtottam, megkentem kacsazsírral – vagy ha vajat és olajat használunk, annak a felét kell rákenni most. Erre a tésztára kell ráhelyezni a második kinyújtott lapot, amit megszórunk/kenünk a töltelékkel.
Az utolsó, harmadik tésztalap jön, ráhelyezem a töltelékre, majd a megmaradt vajas-olajos vagy más zsíradékkal megkenem a tetejét.
Ezután jön a hajtogatási rész. A tészta közepét megnézzük és jobbról is és balról is a széleket odahajtjuk a közepére, ott találkoznak a szélek. Ezután megint megnézzük a tészta mostani közepét és most a tetejéről és az aljáról hajtjuk a közepéig a tésztát, ugyanúgy, ott fognak a tésztaszélek találkozni.
Én ezt az egész műveletet a konyhaasztalon csináltam. Két kézzel jobbról is és balról is a tészta alá nyúltam és a sütőpapírral ellátott tepsibe helyeztem a tésztát úgy, hogy a hajtogatási része lefele nézzen. Ezután a kép szerint bevagdostam, de nem kell teljesen átvágni a tésztát, éppen hogy csak a kés érje a vágási vonalat, majd egy felvert tojással megkenjük a kombénkat, leszórjuk magokkal.
Letakarjuk és pihentetjük 1 órán keresztül.
Ezt követően 180 fokon olyan 35 percig sütjük, addig amíg szép aranybarna nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »