Kombe recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 100 ml víz
- 3 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 350 ml tej
- 1 tk só
A tészta megkenéséhez
- én most kacsazsírt használtam, de eredetileg 10 dkg vaj és 5 ek olaj keverékét írják
A töltelék
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerv kukorica
- 1 doboz tejföl
- a tetejére
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- magok – én szezámmagot és lenmagot használtam..:))
Elkészítése:
A langyos vízbe belekevertem a cukrot és az élesztőt. Félretettem, hogy felfusson az élesztő.
Közben egy leheletnyi olajon megpároltam a gombát, majd a végén beletettem a kukoricát is. Egy picit sóztam.
Amikor az élesztő felfutott, akkor összekeverem a hozzávalókat és lágy tésztát gyúrok belőle. Amíg tovább dolgozom a töltelékkel, addig félretettem a tésztát pihenni.
A tölteléket összekevertem a tejföllel és még én vártam 10 percet és csak azt követően folytattam a tésztával való dolgozást.
A tésztát 3 részre osztottam. Az elsőt miután vékonyra – téglalap alapúra kinyújtottam, megkentem kacsazsírral – vagy ha vajat és olajat használunk, annak a felét kell rákenni most. Erre a tésztára kell ráhelyezni a második kinyújtott lapot, amit megszórunk/kenünk a töltelékkel.
Az utolsó, harmadik tésztalap jön, ráhelyezem a töltelékre, majd a megmaradt vajas-olajos vagy más zsíradékkal megkenem a tetejét.
Ezután jön a hajtogatási rész. A tészta közepét megnézzük és jobbról is és balról is a széleket odahajtjuk a közepére, ott találkoznak a szélek. Ezután megint megnézzük a tészta mostani közepét és most a tetejéről és az aljáról hajtjuk a közepéig a tésztát, ugyanúgy, ott fognak a tésztaszélek találkozni.
Én ezt az egész műveletet a konyhaasztalon csináltam. Két kézzel jobbról is és balról is a tészta alá nyúltam és a sütőpapírral ellátott tepsibe helyeztem a tésztát úgy, hogy a hajtogatási része lefele nézzen. Ezután a kép szerint bevagdostam, de nem kell teljesen átvágni a tésztát, éppen hogy csak a kés érje a vágási vonalat, majd egy felvert tojással megkenjük a kombénkat, leszórjuk magokkal.
Letakarjuk és pihentetjük 1 órán keresztül.
Ezt követően 180 fokon olyan 35 percig sütjük, addig amíg szép aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »