Kolbásszal és sajttal töltött lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 2,5-3 dl langyos víz
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek só
- 20-25 dkg kolbász
- 20-25 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát, és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb 1 órát.
Kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kolbászt vékonyra szeljük, a kiszaggatott lángosokra teszünk egy szeletet, rá egy szeletnyi sajtot, félbehajtjuk, és jól lenyomjuk a széleit.
Ezután kb. 20 percig kelni hagyjuk még, majd bő, forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »