Kolbásszal és sajttal töltött lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 2,5-3 dl langyos víz
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek só
- 20-25 dkg kolbász
- 20-25 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát, és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb 1 órát.
Kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kolbászt vékonyra szeljük, a kiszaggatott lángosokra teszünk egy szeletet, rá egy szeletnyi sajtot, félbehajtjuk, és jól lenyomjuk a széleit.
Ezután kb. 20 percig kelni hagyjuk még, majd bő, forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

