Kínai zöldséges csirke wokban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg ázsiai tészta
- 10 dkg shiitake gomba
- 70 dkg kínai zöldségkeverék
- 4 evőkanál mogyoróolaj
- bors
- 1 kávéskanál só
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben 10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük róla a vizet.
A wokot felforrósítjuk, és az olajat beleöntjük. A húst ráöntjük, és állandó keverés mellett megpirítjuk.
Amint elkészült átszedjük egy tálba, majd a zöldségkeveréket is a wokba öntjük. Jól megborsozzuk, kicsit sózzuk, és ha közepesen puha, ráöntjük a tésztát és a húst lazán hozzákeverjük.
A shiitake gombát olajon megpirítjuk, borsozzuk, és a tészta tetejére halmozzuk, amit előtte zöld fűszerekkel ízesítettünk. Azon mód melegében tálaljuk.
Tipp:
A tésztás húsok kedvelője vagyok és persze az unokáim is nagyon szeretik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

