Krumplis kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 550 g finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- kb 230 g főtt, áttört krumpli
- 1 tk cukor
- 2 csipet só
- 4 ek olaj
Feltét:
- 375 g 20%-os tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 fej lilahagyma
- házi szalámi darabolva
- kockázott, kisütött bacon
- 2 szál zöldhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só
- zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen áttörjük és kihűtjük.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd az élesztőt hozzáadjuk és felfuttatjuk.
A dagasztógép táljába mérjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplit, sót, az élesztőt, az olajat, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Természetesen ez a művelet kézzel is elvégezhető!
Letakarva duplájára kelesztjük.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. A kaprot apróra felvágjuk és belekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, hőlégkeveréssel. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a megkelt tésztát rátesszük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A tepsit betoljuk a sütőbe és kb 10 percig elősütjük a tésztát.
Miután elősütöttük, mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet. A félkész tésztán egyenletesen eimítjuk az ízesített tejfölt, majd a felaprított szalámit vagy kolbászt, bacont, hagymákat rászórjuk.
Az egészet betoljuk a sütőbe és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Ebből az adagból 9 nagyobb kocka lett. Kisebbre vágva 4 főnek is elegendő.