Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis kenyérlángos recept

Krumplis kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 550 g finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • kb 230 g főtt, áttört krumpli
    • 1 tk cukor
    • 2 csipet só
    • 4 ek olaj

    Feltét:

    • 375 g 20%-os tejföl
    • 1 csokor kapor
    • 1 fej lilahagyma
    • házi szalámi darabolva
    • kockázott, kisütött bacon
    • 2 szál zöldhagyma felaprítva
    • őrölt bors
    • zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen áttörjük és kihűtjük.

    A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd az élesztőt hozzáadjuk és felfuttatjuk.

    A dagasztógép táljába mérjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplit, sót, az élesztőt, az olajat, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Természetesen ez a művelet kézzel is elvégezhető!

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. A kaprot apróra felvágjuk és belekeverjük.

    A sütőt előmelegítjük 230 fokra, hőlégkeveréssel. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a megkelt tésztát rátesszük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk rajta.

    A tepsit betoljuk a sütőbe és kb 10 percig elősütjük a tésztát.

    Miután elősütöttük, mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet. A félkész tésztán egyenletesen eimítjuk az ízesített tejfölt, majd a felaprított szalámit vagy kolbászt, bacont, hagymákat rászórjuk.

    Az egészet betoljuk a sütőbe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Ebből az adagból 9 nagyobb kocka lett. Kisebbre vágva 4 főnek is elegendő.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá