Krumplis kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 550 g finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- kb 230 g főtt, áttört krumpli
- 1 tk cukor
- 2 csipet só
- 4 ek olaj
Feltét:
- 375 g 20%-os tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 fej lilahagyma
- házi szalámi darabolva
- kockázott, kisütött bacon
- 2 szál zöldhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só
- zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Még melegen áttörjük és kihűtjük.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd az élesztőt hozzáadjuk és felfuttatjuk.
A dagasztógép táljába mérjük a lisztet, hozzáadjuk a krumplit, sót, az élesztőt, az olajat, majd rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Természetesen ez a művelet kézzel is elvégezhető!
Letakarva duplájára kelesztjük.
A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. A kaprot apróra felvágjuk és belekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, hőlégkeveréssel. Egy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a megkelt tésztát rátesszük és a kezünkkel egyenletesen eloszlatjuk rajta.
A tepsit betoljuk a sütőbe és kb 10 percig elősütjük a tésztát.
Miután elősütöttük, mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet. A félkész tésztán egyenletesen eimítjuk az ízesített tejfölt, majd a felaprított szalámit vagy kolbászt, bacont, hagymákat rászórjuk.
Az egészet betoljuk a sütőbe és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Ebből az adagból 9 nagyobb kocka lett. Kisebbre vágva 4 főnek is elegendő.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »