Kenyérlángos recept

Hozzávalók a tésztához:
- 0,5 liter langyos víz
- 1 kg liszt
- 3 zacskó szárított élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál só
Feltét:
- 2 pár lecsókolbász
- 25 dkg szalonna
- 3 kis tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 fej lila hagyma
- esetleg, sajt
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet,majd tésztát gyúrok belőle.
Kb negyed órát kelesztem, közben feldarabolom a feltétet, hagyma, szalonna, lecsókolbász, esetleg, még ami szalámi darabok vannak a hűtőben, majd a tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát.
A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom kézzel, (ez az adag 2 nagy gáztepsihez van) megkenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá a hagyma karika, kolbász, szalonna, tetejét kicsit még megkenem tejföllel, kb 30 percet kell sütni 180 fokon.
Amikor majdnem kész, esetleg lehet rá reszelt sajtot szórni, és még egy kicsit azzal is sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »