Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- fél kocka élesztő
- 1 tk. cukor
- 3 ek tejföl
- 3-4 ek olaj
- 2,5 dl langyos víz
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- só
- húsos szalonna
- kolbász
- reszelt sajt
- 1 nagy fej lilahagyma
Elkészítése:
A lisztet egy tálba teszem a sóval elkeverem, mélyedést készítek bele. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a cukrot és a langyos vizet. Az egészet fakanállal összekeverem a tejföllel, végül még az olajat is hozzáadom.
Az egész egy galuskaszerű tészta lesz, letakarva 30 percig pihentetem.
Addig a szalonnát, kolbászt vagy ízlés szerint más húsfélét összevágom, felszeletelem a hagymát és lereszelem a sajtot.
Ha megkelt olajos kézzel kikenem a tepsit és belenyomkodom a tésztát. Megkenem a tejföllel, kicsit megsózom és megpakolom a rávalókkal. 200 fokon addig sütöm míg szép színt nem kap.
Tipp:
A víz mennyisége a tésztában függ a tejföl minőségétől!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

