Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- fél kocka élesztő
- 1 tk. cukor
- 3 ek tejföl
- 3-4 ek olaj
- 2,5 dl langyos víz
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- só
- húsos szalonna
- kolbász
- reszelt sajt
- 1 nagy fej lilahagyma
Elkészítése:
A lisztet egy tálba teszem a sóval elkeverem, mélyedést készítek bele. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a cukrot és a langyos vizet. Az egészet fakanállal összekeverem a tejföllel, végül még az olajat is hozzáadom.
Az egész egy galuskaszerű tészta lesz, letakarva 30 percig pihentetem.
Addig a szalonnát, kolbászt vagy ízlés szerint más húsfélét összevágom, felszeletelem a hagymát és lereszelem a sajtot.
Ha megkelt olajos kézzel kikenem a tepsit és belenyomkodom a tésztát. Megkenem a tejföllel, kicsit megsózom és megpakolom a rávalókkal. 200 fokon addig sütöm míg szép színt nem kap.
Tipp:
A víz mennyisége a tésztában függ a tejföl minőségétől!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »