Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 1 cs instant élesztő
- 2 ek olaj
- 1 ek cukor
- 2 teáskanál só
Feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg császár szallona vagy valamilyen húsos szalonna
- 2 fej lila hagyma
- ízlés szerint csípős paprika
- 20-30 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítése:
Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd 5-6 percet dagasztjuk amíg egy nagy cipóvá nem válik. Ekkor hagyjuk kelni kb 1 órán át.
Míg kel a tésztánk felkockázzuk a szalonnát, a lila hagymát ízlés szerint a csípős paprikát. Lereszeljük a sajtot. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát teszünk bele sót, borsot.
Ha megkelt a tészta szépen kinyújtjuk majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített 200-220 fokos sütőbe tesszük 5 percre majd kivesszük és megkenjünk a tejfölös masszával.
Rászórjuk a szalonnát, lila hagymát, erős paprikát és megszórjuk sajttal. 25-30 perc alatt készre sütjük
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »