Kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 1 cs instant élesztő
- 2 ek olaj
- 1 ek cukor
- 2 teáskanál só
Feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg császár szallona vagy valamilyen húsos szalonna
- 2 fej lila hagyma
- ízlés szerint csípős paprika
- 20-30 dkg sajt
- só
- bors
Elkészítése:
Összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd 5-6 percet dagasztjuk amíg egy nagy cipóvá nem válik. Ekkor hagyjuk kelni kb 1 órán át.
Míg kel a tésztánk felkockázzuk a szalonnát, a lila hagymát ízlés szerint a csípős paprikát. Lereszeljük a sajtot. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymát teszünk bele sót, borsot.
Ha megkelt a tészta szépen kinyújtjuk majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített 200-220 fokos sütőbe tesszük 5 percre majd kivesszük és megkenjünk a tejfölös masszával.
Rászórjuk a szalonnát, lila hagymát, erős paprikát és megszórjuk sajttal. 25-30 perc alatt készre sütjük
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »