Kenyérlángos recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 0,5 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
Feltét:
- 15 dkg füstölt, főtt tarja
- 1 közepes fej lila hagyma
- 15 dkg sajt
- tejföl
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba beleöntjük a langyos vizet és a cukrot. Jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tetejére szórunk egy kis lisztet. Megvárjuk, hogy felfusson. Ha felfutott, hozzáadjuk a maradék lisztet és beledagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk egy nagy méretű tepsibe. 180 fokon 5-7 percet elősütjük, majd kivesszük, megkenjük tejföllel. Megszórjuk a felkockázott tarjával és hagymával, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal is. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a széle nem kezd el barnulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

