Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 0,5 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
Feltét:
- 15 dkg füstölt, főtt tarja
- 1 közepes fej lila hagyma
- 15 dkg sajt
- tejföl
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba beleöntjük a langyos vizet és a cukrot. Jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tetejére szórunk egy kis lisztet. Megvárjuk, hogy felfusson. Ha felfutott, hozzáadjuk a maradék lisztet és beledagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk egy nagy méretű tepsibe. 180 fokon 5-7 percet elősütjük, majd kivesszük, megkenjük tejföllel. Megszórjuk a felkockázott tarjával és hagymával, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal is. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a széle nem kezd el barnulni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »