Kenyérlángos recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 0,5 ek só
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
Feltét:
- 15 dkg füstölt, főtt tarja
- 1 közepes fej lila hagyma
- 15 dkg sajt
- tejföl
Elkészítése:
Egy nagyobb tálba beleöntjük a langyos vizet és a cukrot. Jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tetejére szórunk egy kis lisztet. Megvárjuk, hogy felfusson. Ha felfutott, hozzáadjuk a maradék lisztet és beledagasztjuk. Lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát kinyújtjuk egy nagy méretű tepsibe. 180 fokon 5-7 percet elősütjük, majd kivesszük, megkenjük tejföllel. Megszórjuk a felkockázott tarjával és hagymával, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal is. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a széle nem kezd el barnulni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »