Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással recept
Hozzávalók:
- 15 dkg metélt tészta
- 50 dkg kelkáposzta
- 15 dkg császárszalonna
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 l víz
- 1 tk ecet
Elkészítése:
A kelkáposztát és a császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a kelkáposztát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy a káposzta kellően roppanós maradjon.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrőkanállal szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a kelkáposztás szalonnához. Forgassuk alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Buggyantott tojás készítése:
Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.
A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)
Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízbe főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. (Én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön)
Tálaláskor szedjük a kelkáposztás-szalonnás tésztát tányérra, majd helyezzük rá a tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


