Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással recept

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg metélt tészta
    • 50 dkg kelkáposzta
    • 15 dkg császárszalonna
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek olaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 l víz
    • 1 tk ecet

    Elkészítése:

    A kelkáposztát és a császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra.

    Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a kelkáposztát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy a káposzta kellően roppanós maradjon.

    Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrőkanállal szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a kelkáposztás szalonnához. Forgassuk alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.

    Buggyantott tojás készítése:

    Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.

    A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)

    Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízbe főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.

    Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. (Én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön)

    Tálaláskor szedjük a kelkáposztás-szalonnás tésztát tányérra, majd helyezzük rá a tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá