Kefires lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 csapott kk só
- 3 dl kefir
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 csipet cukor
- 0,5 dl olaj a tésztába
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kefirt picit megmelegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Kevés cukrot szórunk rá, és összekeverjük. 10 perc alatt hagyjuk az élesztőt felfutni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a már felfutott élesztős kefirt, végül pedig az olajat. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Egy nem túl kemény tésztát fogunk kapni. Ha túl kemény lenne, akkor kevés olajat adhatunk még hozzá. Lefedve tegyük meleg helyre, és kb. 1 óra alatt hagyjuk a duplájára kelni.
Egy edényben olajat hevítünk. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kézzel enyhén átgyúrjuk, és kilapítjuk. Egy közepes méretű tálkával kiszaggatjuk.
Ha már jó forró az olaj, akkor kézbe veszünk egy adag tésztát, és a két kezünkben (a szélét tartva) elkezdjük körbe forgatni, mint egy kormányt. Így a tészta széle kicsit vastagabb marad, de a közepe szép vékonyra nyúlik.
A forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (Ha nem elég meleg az olaj, akkor a tészta hamar megszívja magát olajjal, és tocsogós lesz.)
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Szilveszter ide vagy oda, ha lángost ennénk, akkor nincs mit tenni, lángost kell sütni :-D
Semmi extra, csak némi kefir és már kel is a tészta. Jó fokhagymásan szeretjük, tejföllel és reszelt sajttal. Ez egy olyan étel, miből szerintem nem lehet sokat enni, mert hamar eltelít és forrón fogyasztva hamar beteg lehet az ember. Csak bírjuk kivárni, míg kéz melegre hűl ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »