Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás sztrapacska recept

Káposztás sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 4-5 ek olaj
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Tésztához:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
    • 20 dkg liszt
    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos kk só

    Elkészítése:

    A megtisztított káposzta felső leveleit leszedjük és a torzsa, valamint a vastagabb erek kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a káposztát. Közben ízesítjük sóval, borssal.

    Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk. A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük. Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.

    Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni. Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni. A pirított káposztához keverjük, átforrósítjuk és ízlés szerint még ízesíthetjük sóval, borssal.

    Melegen, azonnal kínáljuk.

    Tipp:

    Tényleg nem tart sokáig elkészíteni, inkább csak a zöldségek előkészítése, ami picit meghosszabbítja a főzést, de azt hiszem megéri elkészíteni, mert nagyon finom és néha kell egy húsmentes fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá