Káposztás sztrapacska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes fej káposzta
- 4-5 ek olaj
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
Tésztához:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
- 20 dkg liszt
- 1 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
Elkészítése:
A megtisztított káposzta felső leveleit leszedjük és a torzsa, valamint a vastagabb erek kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a káposztát. Közben ízesítjük sóval, borssal.
Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk. A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük. Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni. Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni. A pirított káposztához keverjük, átforrósítjuk és ízlés szerint még ízesíthetjük sóval, borssal.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Tipp:
Tényleg nem tart sokáig elkészíteni, inkább csak a zöldségek előkészítése, ami picit meghosszabbítja a főzést, de azt hiszem megéri elkészíteni, mert nagyon finom és néha kell egy húsmentes fogás.