Kakaós tekercs recept

Elkészítése:
Kevés tejbe keverünk 1 tk cukrot, majd az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval és a cukorral, beleöntjük a tojást és a tojássárgáját, a felfutott élesztőt és a langyos tejet. Dagasztani kezdjük, és mikor már a tészta kezd az edény falától elválni, apránként hozzáadagoljuk az olvasztott vajat.
Mikor a tészta már nem ragad, ketté vesszük, és egyik részbe bedagasztjuk a vízben elkevert kakaót.
A kétféle tésztát kelesztőtálba tesszük, előtte lisztezést nem igényel. Kb. 50 percig pihentetjük, kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A fehér és a barna tésztát is 3 felé osztjuk, a cipókat letakarva még 30 percig kelesztjük.
Kinyújtunk egy fehér tésztát és egy barnát is. A fehérre fektetjük a barnát, egyszer-kétszer átgördítjük rajta a nyújtófát, és a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük.
Az így kapott rudat kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. (A másik 2-2 tésztával is ugyanígy járunk el.)
A tekercseket sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük úgy, hogy egymástól távol kerüljenek, mert nőni fognak.
Még kb. 30 percet pihentetjük, majd tojással lekenjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »