Juhtúrós sztrapacska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg reszelt burgonya (lehetőleg régi krumplit használjunk)
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- füstölt csemege szalonna
- kevés vaj
- juhtúró
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá sót és borsot.
Egy lábasban vizet forralunk sóval. A szalonnát felkockázzuk és kevés vajon ropogósra sütjük, de ezt akkor is lekészíthetjük, ha már kifőztük a sztrapacskát. Forró zsírral leöntve sokkal finomabb az étel.
A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Ha megfőttek szűrőkanállal kiszedjük és leöblítjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a forró zsírhoz. Elkeverjük a túróval, majd a tetejére tejfölt csöpögtetünk és már tálalhatjuk is.
Nem egy diétás étel, de nagyon jó.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »