Juhtúrós sztrapacska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg reszelt burgonya (lehetőleg régi krumplit használjunk)
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- füstölt csemege szalonna
- kevés vaj
- juhtúró
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá sót és borsot.
Egy lábasban vizet forralunk sóval. A szalonnát felkockázzuk és kevés vajon ropogósra sütjük, de ezt akkor is lekészíthetjük, ha már kifőztük a sztrapacskát. Forró zsírral leöntve sokkal finomabb az étel.
A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Ha megfőttek szűrőkanállal kiszedjük és leöblítjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a forró zsírhoz. Elkeverjük a túróval, majd a tetejére tejfölt csöpögtetünk és már tálalhatjuk is.
Nem egy diétás étel, de nagyon jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »