Juhtúrós sztrapacska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg reszelt burgonya (lehetőleg régi krumplit használjunk)
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- füstölt csemege szalonna
- kevés vaj
- juhtúró
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá sót és borsot.
Egy lábasban vizet forralunk sóval. A szalonnát felkockázzuk és kevés vajon ropogósra sütjük, de ezt akkor is lekészíthetjük, ha már kifőztük a sztrapacskát. Forró zsírral leöntve sokkal finomabb az étel.
A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Ha megfőttek szűrőkanállal kiszedjük és leöblítjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a forró zsírhoz. Elkeverjük a túróval, majd a tetejére tejfölt csöpögtetünk és már tálalhatjuk is.
Nem egy diétás étel, de nagyon jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


