Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós sztrapacska recept

Juhtúrós sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél kg reszelt burgonya (lehetőleg régi krumplit használjunk)
    • liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • füstölt csemege szalonna
    • kevés vaj
    • juhtúró
    • tejföl

    Elkészítése:

    A burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá sót és borsot.

    Egy lábasban vizet forralunk sóval. A szalonnát felkockázzuk és kevés vajon ropogósra sütjük, de ezt akkor is lekészíthetjük, ha már kifőztük a sztrapacskát. Forró zsírral leöntve sokkal finomabb az étel.

    A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Ha megfőttek szűrőkanállal kiszedjük és leöblítjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a forró zsírhoz. Elkeverjük a túróval, majd a tetejére tejfölt csöpögtetünk és már tálalhatjuk is.

    Nem egy diétás étel, de nagyon jó.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá