Juhtúrós pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 ek olíva olaj
- só
- 1 tk cukor
Feltétnek:
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
- 1 kis doboz tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg reszelt trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal, sóval félkemény tésztát gyúrunk. Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük. A tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával. A sonkát és a paprikát apró kockákra a lila hagymát karikákra vágtam.
Elkészítés: A tepsinket kikenjük olajjal. A tésztát a méretére nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk a sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ezután a hagymakarikák és az apróra vágott csípős paprika következik. A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

