Juhtúrós pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 ek olíva olaj
- só
- 1 tk cukor
Feltétnek:
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
- 1 kis doboz tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg reszelt trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal, sóval félkemény tésztát gyúrunk. Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük. A tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával. A sonkát és a paprikát apró kockákra a lila hagymát karikákra vágtam.
Elkészítés: A tepsinket kikenjük olajjal. A tésztát a méretére nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk a sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ezután a hagymakarikák és az apróra vágott csípős paprika következik. A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »