Juhtúrós pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 2 ek olíva olaj
- só
- 1 tk cukor
Feltétnek:
- 25 dkg juhtúró
- 20 dkg sonka vagy füstölt tarja
- 1 kis doboz tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 fej lila hagyma
- 20 dkg reszelt trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal, sóval félkemény tésztát gyúrunk. Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük. A tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával. A sonkát és a paprikát apró kockákra a lila hagymát karikákra vágtam.
Elkészítés: A tepsinket kikenjük olajjal. A tésztát a méretére nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk a sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ezután a hagymakarikák és az apróra vágott csípős paprika következik. A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »