Joghurtos lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 fél kocka élesztő
- 1 pohár langyos tej
- 1 pohár joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
- annyi langyos víz,ha úgy látod még gyúrásnál felvesz a tészta
- fokhagyma
- tejföl
- reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A kelesztőtálban szétnyomkodom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és a langyos tejet. Rárakom a tál tetejét és kb. 10 percet kelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, a tojást és a joghurtot.
Kézzel jól összegyúrom, ha kell még hozzá víz, akkor öntök hozzá, vagy lisztezem, akkor jó, amikor nem ragacsos, de ne is legyen túl nehéz a tészta. Jó kis könnyű lángos tésztát gyúrok belőle, majd visszarakom a kelesztőtál tetejét és még 10 percet hagyom kelni.
Ezután kisebb bucikat szaggatok belőle, és a tenyeremben szétlapítom formázom, széthúzom.
Bő, forró olajban forgatva készre sütöm. Fokhagymás tejföllel megkenem, és sajtot szórok rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »