Joghurtos lángos recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 bögre liszt
- 1 fél kocka élesztő
- 1 pohár langyos tej
- 1 pohár joghurt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
- annyi langyos víz,ha úgy látod még gyúrásnál felvesz a tészta
- fokhagyma
- tejföl
- reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A kelesztőtálban szétnyomkodom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és a langyos tejet. Rárakom a tál tetejét és kb. 10 percet kelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, a tojást és a joghurtot.
Kézzel jól összegyúrom, ha kell még hozzá víz, akkor öntök hozzá, vagy lisztezem, akkor jó, amikor nem ragacsos, de ne is legyen túl nehéz a tészta. Jó kis könnyű lángos tésztát gyúrok belőle, majd visszarakom a kelesztőtál tetejét és még 10 percet hagyom kelni.
Ezután kisebb bucikat szaggatok belőle, és a tenyeremben szétlapítom formázom, széthúzom.
Bő, forró olajban forgatva készre sütöm. Fokhagymás tejföllel megkenem, és sajtot szórok rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.