Hűtős lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 csipet só
- 5 dl tej
- 1 nagy tejföl
- 5 dkg. élesztő
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- olaj (sütéshez és kenéshez)
- nejlon tasak
Elkészítése:
2-3 dl. hideg tejben elkeverem az élesztőt, nem szükséges keleszteni.
Egy edénybe öntöm a lisztet és megsózom. A bemélyített közepébe öntöm az élesztős tejet, a tejfölt, tojások sárgáját. Mindezt összedolgozom csomómentesre úgy, hogy a maradék tejet apránként szükség szerint hozzáadom. Nem kell sokáig gyúrni, csak addig, amíg már kevésbé ragacsos.
A nejlon zacskót kikenem étolajjal és bele helyezem a nyers tésztát. Lazán összefogom a tasak száját és hűtőbe teszem, ahol lassú kelésnek indul. Kb. 6-8 óra múlva már készíthető.
Sütés előtt leválasztom olajos kézzel a szükséges mennyiséget (darabokat), lángost formálok belőle és bő, forró olajban kisütöm. A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe! A tészta 3-4 napig felhasználható és mindig frissen tálalható.
Ízlés szerint ízesíthető.
Tipp:
Nem kell keleszteni, hideg alapanyagokkal dolgozzunk! Napokig eláll!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »