Húsos tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (lehet sertés, de pulykából a legfinomabb)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- egy csapott teáskanál vegeta
- 50 dkg fodros kocka tészta
- 1 nagy dobozos tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- olaj a tészta kifőzéséhez és a hagyma pírításához
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucolom és kockákra vágom. Nagyobb edénybe kevés olajat öntök és a hagymát üvegesre pirítom, hozzá adom a darált húst és addig pirítom, míg levet nem enged. Ezután vegetával és kevés borssal ízesítem, tovább párolom, míg a leve el nem fő teljesen.
Nagyobb lábasba vizet engedek, kevés olajat rakok bele és egy csipet sót, felteszem forrni. Mikor elkezd forrni, akkor beleteszem a tésztát és addig főzöm míg félpuha nem lesz. Utána leszűröm és a pirított darált húshoz adom. A tojást mélyebb edénybe ütöm, felverem borssal és egy csipet sóval megszórom, majd hozzáöntöm a tejfölt és jól összekeverem.
Egy közepesen mély tepsit kivajazok (lehetőleg a legvékonyabban) és beleöntöm a darált húsos tésztát. Tetejére öntöm a tojásos tejfölt, hogy mindenhol ellepje, majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 20-25 percig sütöm.
Jó étvágyat hozzá.
Tipp:
Lehet sajtot is reszelni a tetejére, úgy még ízletesebb ételt kapunk.