Gyors pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
- 2-2,5 bögre liszt
- 2/3 bögre víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál porélesztő
- tetszőlegesen fűszerek
- feltét ízlés szerint
Elkészítése:
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, először csak két bögre lisztet adjunk hozzá. Az egészet szépen egy villával elkeverjük, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!). Ezután öt percig pihentetjük.
Ezalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltétet. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük és olyan vékony körökké nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első tésztát, megkenjük pizzakrémmel és rátesszük a feléteket, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron is nyújthatjuk. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »