Grízgaluska(daragaluska) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 ek búzadara
- pici só
Elkészítése:
A tojásokat üssük fel és egy csipet sóval keverjük el. Adjunk hozzá annyi búzadarát, hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk.
Tegyük a masszát legalább egy órára hűtőbe.Az időközben besűrűsödött masszából két vizes evőkanál segítségével szaggassunk galuskákat éppen csak forrásban lévő sós vízbe.
Főzzük kb. 15 percig (akkor jó, ha a kettévágott galuska közepe már üveges), majd szűrőkanállal szedjük külön edénybe és tartsuk lefedve tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »