Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes tészta mentás-eperszósszal recept

Grízes tészta mentás-eperszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g bármilyen tészta( én úgy gondolom nem kell tradícionálisan ragaszkodni a metélthez)
    • 15 dkg búzadara
    • 2 kanál zsír vagy olaj
    • egy bögre víz
    • 500 g eper
    • 5 evőkanál eper szörp
    • 3-4 mentalevél

    Elkészítése: eperszósz:
    Az epreket megtisztítjuk, szűrőbe tesszük, majd a vízcsap alatt alaposan leöblítjük. Turmixgépbe tesszük, vagy lehet botmixerrel pürésítjük a mentalevelekkel együtt.

    Hozzáadjuk a szörpöt és ha nem elég édes akkor még cukorral pótoljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígíthatjuk.

    Grízes tészta:
    A serpenyőnket feltesszük a tűzhelyre, majd beleöntjük az olajat/ zsírt, majd
    a darát, és folyamatosan kevergetjük.

    Nem kell türelmetlenkedni, először nehezen kezd pirulni, de ha nem figyelünk oda, pillanatok alatt oda éghet, és akkor dobhatjuk ki. Szóval türelemmel keverjük, sózzuk, és barnás színig pirítjuk. Nem fekete!

    Mikor már egyenletesen lepirult, hozzáadunk egy bögre vizet. Gyorsan átkeverjük, lefedjük,és 1 perc múlva elzárjuk a lángot.

    Hagyjuk párolódni! 5-6 perc múlva beszívja a vizet, akkor ismét átkeverjük villával. A közben megfőtt tésztával összekeverjük. Az eperszósszal és pár szem mazsolával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá