Grillezett kenyérlepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2-2,5 tk só
- csipet cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 3 ek olíva olaj
- fűszer
Elkészítése:
Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adjuk a többi hozzávalóhoz a legvégén.
Az olajat se hagyjuk ki, és az intenzív hatás érdekében használjunk sok fűszert. Metélőhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, maradék medvehagymát, bármit! Tényleg bármit, amit megkívánunk! Gyúrjuk jól össze, hogy ne ragadjon, de könnyű szerkezetű tésztát kapjunk.
Fél óra pihi. Majd amikor már a húsok sütésével majdnem végez Férj a grillnél, akkor csípjünk le kis gombócokat a tésztából, lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket korongokká. Parázs felett, vagy tárcsán süssük meg mindkét oldalukat.
Ha még van bőven parazsunk, tüzünk, akkor ez oldalanként kb. 1 perc lesz. Garantált lesz a siker, higgyétek el! ;-)
Tipp:
Tipp: ha nincs kerted, nem szoktál grillezni, akkor sütőben is elkészítheted, 250 fokra melegítsd elő, és ha az egyik oldala kész, fordítsd meg. Így is nagyon finom lesz, de a faszén/szabad tűz keltette illat sajnos nem fogja átjárni.