Grillezett kenyérlepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2-2,5 tk só
- csipet cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 3 ek olíva olaj
- fűszer
Elkészítése:
Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adjuk a többi hozzávalóhoz a legvégén.
Az olajat se hagyjuk ki, és az intenzív hatás érdekében használjunk sok fűszert. Metélőhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, maradék medvehagymát, bármit! Tényleg bármit, amit megkívánunk! Gyúrjuk jól össze, hogy ne ragadjon, de könnyű szerkezetű tésztát kapjunk.
Fél óra pihi. Majd amikor már a húsok sütésével majdnem végez Férj a grillnél, akkor csípjünk le kis gombócokat a tésztából, lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket korongokká. Parázs felett, vagy tárcsán süssük meg mindkét oldalukat.
Ha még van bőven parazsunk, tüzünk, akkor ez oldalanként kb. 1 perc lesz. Garantált lesz a siker, higgyétek el! ;-)
Tipp:
Tipp: ha nincs kerted, nem szoktál grillezni, akkor sütőben is elkészítheted, 250 fokra melegítsd elő, és ha az egyik oldala kész, fordítsd meg. Így is nagyon finom lesz, de a faszén/szabad tűz keltette illat sajnos nem fogja átjárni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »