Gőzgombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg finom liszt
- fél l tej
- 50 g élesztő
- 100 ml olaj
- 1 kk só
- 2 kk cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kb 3 cm vastagra nyújtjuk és egy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepébe teszünk 1 kk lekvárt, majd összecsípjük a tésztát és gömbbé formázzuk, úgy, hogy ne folyjon ki a lekvár, majd újra kelesztjük.
Gőz felett megfőzzük a gombócokat, olyan 9-10 perc alatt elkészülnek. Ebből az adagból kb 23-25 gombóc jön ki.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.