Gőzgombóc recept

Hozzávalók:
- 70 dkg finom liszt
- fél l tej
- 50 g élesztő
- 100 ml olaj
- 1 kk só
- 2 kk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lekvár
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A liszttel, olajjal, sóval, tojással és a felfuttatott élesztővel begyúrjuk a tésztát, amely közepes keménységű legyen. letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kb 3 cm vastagra nyújtjuk és egy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik kör közepébe teszünk 1 kk lekvárt, majd összecsípjük a tésztát és gömbbé formázzuk, úgy, hogy ne folyjon ki a lekvár, majd újra kelesztjük.
Gőz felett megfőzzük a gombócokat, olyan 9-10 perc alatt elkészülnek. Ebből az adagból kb 23-25 gombóc jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »