Gombás lángos recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- 5 csapott ek finomliszt
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A felaprított gombát olajon sóval, borssal ízesítve pároljuk, amíg a saját leve elfő. 1 csokor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Langyosra hűtve 2 egész tojással, zsemlemorzsával, liszttel és a megtisztított, lereszelt burgonyával elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Olajba mártogatott evőkanállal kanalanként rakjuk a forró olajba, kissé szétterítjük, majd mindkét felét szép pirosra sütjük.
Reszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.
A gombás lángos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »