Somogyi galuska recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- a sütéshez olaj
- 20 dkg liszt
- só
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A lisztből a tojással, egy csipet sóval, meg egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, és a hosszúkás galuskákat lobogó, sós vízben kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a ropogós pörcöt a zsírból kihalásszuk, és félretesszük. A visszamaradt zsírba szedjük a kifőtt galuskát, a pirospaprikával meghintjük, a forró tejföllel megöntözzük, tetejére hintjük a kisütött, ropogós pörcöt, végül az egészet karikákra vágott, lisztben megforgatott és olajban szép pirosra sütött hagymával meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »