Somogyi galuska recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- a sütéshez olaj
- 20 dkg liszt
- só
- késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A lisztből a tojással, egy csipet sóval, meg egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, és a hosszúkás galuskákat lobogó, sós vízben kifőzzük. Közben a füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, a ropogós pörcöt a zsírból kihalásszuk, és félretesszük. A visszamaradt zsírba szedjük a kifőtt galuskát, a pirospaprikával meghintjük, a forró tejföllel megöntözzük, tetejére hintjük a kisütött, ropogós pörcöt, végül az egészet karikákra vágott, lisztben megforgatott és olajban szép pirosra sütött hagymával meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

